yoga

Jag har utbildat mig hos Global Yoga och är certifierad yogalärare enligt deras koncept. Ett koncept som innebär att yogan är fri och till för alla. Den står inte för några pekpinnar mer än att yogan ska utföras på ett sätt som är säkert och gynnsamt för kropp och själ. För mig känns det viktigt att se Dig som individ. Jag vill hjälpa Dig att utveckla Din yogapraktik säkert och lekfullt, oavsett var Du befinner Dig på din resa.

”Global Yoga certifierar de lärare som är kunniga kreativa, noggranna och medkännande. Dessa är lärare som kan leda en full sal, se elevernas kroppar, erbjuda lämpliga ändringar och justeringar, och skapa en väl organiserad och intelligent klass. Dessa lärare, till vilka Global Yoga lånar ut sitt namn, har också en förståelse för yogans filosofi samt har en egen teknisk skicklighet inom asana och pranayama. Global Yoga certifiering är en symbol för denna omfattande kunskap och har en hög status på den Nordiska marknaden.” / Text tagen från http://www.globalyoga.se

Välkommen att höra av dig om du vill anordna en yogaklass för ett event, en föreläsning eller som en förmån för dina medarbetare.

Yoga Jenny

NYAVA Flow

Onsdagar 18:00 – 19:30 i Veberöd, Tornastugan

Klasserna byggs ihop i ett flöde och vi jobbar med styrka, flexibilitet och närvaro. Olika andningsövningar kommer även att praktiseras.

På dessa klasser är du välkommen både som nybörjare och som erfaren yogi. Är du nybörjare ska du dock vara medveten om att vi jobbar i ett flöde och stannar inte till vid varje position på samma sätt som i NYAVA Soft.

Du behöver ta med dig egen matta och en filt till klasserna. (Enstaka mattor finns för utlåning och behöver därför föraviseras.)

Priser hösten 2024

Drop-In 200:-/klass
Klippkort 10 gånger: 1.850:- giltigt under höstterminen 2024
Terminskort, 14 gånger 4 september tom 4 december: 2.100:-

Kursstart: 4 september 2024

Anmälan sker genom att betala in avgiften för ditt valda kort, till antingen swish 123 176 83 65 eller till bankgiro 5551-5399 där du anger ditt namn samt ”flow” som betalningsinformation, innan 30 augusti för att säkra din plats.

NYAVA Soft

Onsdagar 09:30 – 11:00 i Veberöd 

I Tornastugan (Vid Näckrosvägen bredvid Friluftsbadet) inleder vi veckan med en yogaklass i lugnt tempo. Yoga är en motionsform som lätt kan anpassas efter dina förutsättningar.

Grunden i denna kurs är att positionerna ska kännas bra för dig och din kropp, oavsett om du känner dig frisk och stark i kroppen eller om du känner stelhet, svaghet eller har andra bekymmer. Vi använder hjälpmedel som block, band och filtar för att hitta rätt utgångsläge för att sedan kunna utvecklas därifrån, om den intentionen finns. Kursen passar dig som vill jobba med din andning, din styrka, din flexibilitet och din avslappning.

Du behöver ta med dig egen matta och en filt till klasserna. (Enstaka mattor finns för utlåning och behöver därför föraviseras.)

Priser hösten 2024
Drop-In 200:-/klass

Klippkort 10 gånger: 1.850:- giltigt under höstterminen 2024
Terminskort, 14 gånger 4 september tom 4 december: 2.100:-

Kursstart: 4 september 2024

Anmälan sker genom att betala in avgiften för ditt valda kort, till antingen swish 123 176 83 65 eller till bankgiro 5551-5399 där du anger ditt namn samt ”soft” som betalningsinformation, innan 30 augusti för att säkra din plats.

Sagt om NYAVA Soft

”På Jennys yogaklass är jag fullständigt avslappnad och jag känner mig trygg. Jenny är harmonisk och lugn.
Hon är mycket tydlig i sina instruktioner så att jag kan uppnå både maximal anspänning och total avslappning.
Det är makalöst att få uppleva ”nya muskelpaket” som jag inte kände till tidigare.
Jenny är den vägvisaren för min kropp och själ.” /Eva

Välkommen till YARM Retreat med NYAVA

Ett retreat för dig som längtar efter att få komma hem till dig själv i återhämtning och i glädje, och åka hem med ny inspiration och ett självklart leende!

Y-Yoga: Du kommer att utöva Yoga i olika stilar som Hatha, Vinyasa och Yin/Restorative och du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga. Det finns yogamattor, bolster, block och filtar på plats men du är självklart välkommen att ta med din egen yogamatta om du så önskar.

A-Avslappning: Jag brinner även för att du ska lära dig att omfamna och känna dig bekväm i Avslappningen. Att ditt nervsystem ska få landa i det lugna tillståndet och att detta kan ske både i stillhet och i rörelse.

R-Rörelse: Du kommer att få röra din kropp i glädje och till musik. Det blir enkla och upprepande dansanta steg och rörelser som hjälper både facsia och lymfsystem. Inga rätt eller fel – fokus ligger på rörelseglädjen.

M-Mat: För dig som vill, finns möjlighet att vara med i matlagningen. Vi kommer att tillaga måltider och fikor som är snälla mot din kropp och samtidigt ger dina smaklökar glädjeskutt.

När och Var?
19 – 21 april 2024 med incheckning från 18:00 på fredagen (schemat startar 19:00) och utcheckning klockan 14:00 på söndagen.

Vi kommer att bo på fantastiska Rosenlund Gård på Österlen, en modern trelängad korsvirkesgård.
Detta är verkligen en plats för återhämtning – med bokskogar, sädesfält och ängar med betande djur som grannar. Gården ligger högt belägen så utsikten du möter består av himmel, hav och vackra fält.

I priset ingår helpension med delat boende (dubbelrum) och gemensamt badrum (finns flera). Rummen har hotellstandard där lakan och handdukar ingår. Dessutom ingår alla måltider som består av mat som gör din mage glad och som är fri från gluten, komjölk och ägg. Om du har ytterligare preferenser ber jag dig att meddela detta vid anmälan.

(Om du har Friskvårdsbidrag kan du använda det.)

Din anmälan är bindande och du betalar 2222 SEK i anmälningsavgift.
Tre veckor innan retreatet betalar du resterande 2222 SEK.
Om du skulle få förhinder kan din plats överlåtas.
Vid sjukdom och mot läkarintyg återbetalas 2222 SEK.                                 (För företag tillkommer moms 6%)
Min-antal för att retreatet ska bli av och du får besked ca 1 månad innan om detta (Givetvis återbetalas då din anmälningsavgift).
Max 12 deltagare.

Din investering i Dig själv: 4444 SEK
Du får: 3 yogaklasser, YogaNidra, Klass Rörelseglädje, Pranayama (andningsövningar), Hälsoföreläsning i samtalsform, Inspiration/Deltagande gällande matlagning/fika, Promenader/Fri tid samt All mat, Dryck och Fika.

Boka din plats senast 8 mars genom att maila till info@nyava.se eller via bokadirekt.se 
Eventuella frågor besvaras på ovan mail.

Varmt välkommen, hela du, precis så som du är!

Namaste
Jenny

WORKSHOP Yinyoga/Avslappning 23 november 2024

Vill Du ge Dig själv en lugn och återhämtande stund?

Välkommen på en Workshop med avslappnande Yinyoga och återhämtande vila.
Som förberedelse kommer vi att jobba med att lugna kroppen och få den att slappna av och släppa loss. Detta gör vi med hjälp av enkla kroppsövningar och med hjälp av andningen.

Sedan tar vi oss vidare till Yinyogan.

Yinyoga är en stillsam och passiv form av yoga där du håller positionen en längre stund för att komma åt kroppens bindväv istället för att jobba med musklerna. Vi når alltså kroppens djupliggande strukturer.
Du får hjälp med att få igång en fysisk läkningsprocess som stimulerar flödet genom din bindväv, och din rörlighet stimuleras. Yinyogan kan även vara hjälpsam för din kroppshållning.

Du får en lugnande effekt för både kropp och själ och en möjlighet till att lyssna till din kropp på djupet.

En stund av här och nu som avslutas med en lång och behaglig vila.

Du behöver ingen tidigare erfarenhet av yoga.

Denna lugna form av yoga passar dig oavsett om du är ung, gammal, mjuk eller stel.
Vi hjälps åt med att finna din väg in i positionen och vi använder hjälpmedel för att få hjälp till avslappning i positionerna.
Det handlar om att släppa taget och lyssna till din kropp.

Du behöver ta med din egen yogamatta, två filtar och ett bolster eller en kudde (kudden får gärna vara stor och stum så att den kan ge dig stöd i positionerna).
(Jag har ett fåtal uppsättningar för utlåning, varför du behöver avisera detta i samband med din bokning.)

Klä dig i mjuka kläder, gärna lager-på-lager.

Anmälan är bindande och du bokar din plats via bokadirekt.se. Om du får förhinder kan du överlåta platsen.

Varmt välkommen, hela Du, precis så som Du är.

Lördagen den 23 november 2024, klockan 09:30 – 12:30
Tornastugan, Veberöd
Investering: 444 kronor för dessa 3 härliga timmar.

Privatlektioner

Om du vill fördjupa dig i din yogapraktisering är det mycket fördelaktigt med privatlektioner. Vi jobbar tillsammans mot ditt mål och vi kan fördjupa oss i de utmaningar som du har, samtidigt som vi tar hänsyn till din just din kropp och din nuvarande kapacitet.
Vi inleder med ett samtal som ingår i priset. I detta samtal fastställer vi ditt mål och du informerar mig om vilka eventuella utmaningar du känner att du har, såväl kroppsligt som mentalt (skador, rädslor etc.).
En privatlektion kostar 650 SEK /h + körersättning
Vid köp av paket om 3 lektioner dras 10% av från timpriset.
Vid köp av paket om 5 lektioner dras 15% av från timpriset.

Vill du ha privatlektioner tillsammans med någon/några; kontakta mig för pris.

Sagt om privatlektioner

”Du är fantastisk på att hitta övningar så att man känner vad det är man skall känna och spänna det finns alltid alternativ  Du har fått mej att känna mej stolt och träningssugen. Har en helt klart bättre självkänsla  ❤️ Du är såååå duktig” /Karin 🤩

”De övningar som jag inte kunde göra hittade du nya övningar för, som skulle leda fram till samma resultat. Du är positiv och pushar lagom (som känns äkta) och jag känner att jag gör framsteg.” /Cecilia

YogaRetreat

När? Lördagen den 3 september 2022, klockan 10:00 – 18:00.
Plats? Tornastugan (Vid Näckrosvägen bredvid Friluftsbadet), Veberöd

Vad ingår? Förutom klasser och aktivitet får du lunch och fika. Meddela eventuella matpreferenser vid anmälan.

Anmälan sker genom ett pm på FB eller e-post till info@nyava.se samt inbetalning av avgiften till 123 176 83 65 eller till bg 5551-5399. Ange ditt namn som betalningsinformation.
Vid förhinder återbetalas inte avgiften, men din plats kan överlåtas eller nyttjas vid senare tillfälle i mån av tillgång.

Din investering är 880 SEK/person.

Program
10:00 – 10:15 Välkomna
10:15 – 11:45 Yogaklass
11:45 – 12:30 Promenad i härlig skogsmiljö
12:30 – 13:30 Lunch
13:30 – 15:00 Yogaklass – Släpp taget
15:00 – 15:40 Fikapaus
15:40 – 17:00 Yogaklass – Lymfflöde
17:00 – 17:30 Egenvård ansikte
17:30 – 18:00 Avslappning och avslutning

Att ta med: Yogamatta, filt, överdragskläder (för promenad och mellan klasser), promenadskor.
Det finns fåtal mattor för utlåning (meddela, vid anmälan, om du behöver låna).

Jag ser fram emot att få tillbringa
denna dag tillsammans med dig!

Med värme

Jenny

Varukorg