RECEPT

Välkommen till receptsidan!

Den kommer efterhand att fyllas på med recept som, enligt
mitt sätt att se det, kryddar livet utan att kroppen blir ledsen.

Carobrutor

För 16 st rutor behöver du följande ingredienser:

  • 5 dl solrosfröer
  • 0,5 tsk havssalt eller bergssalt
  • 9 st medjodadlar
  • 1,5 dl kokosolja
  • 1,5 dl carobpulver

Börja med att mixa fröerna tillsammans med saltet. Tillsätt sedan urkärnade dadlar och mixa till en smet.
Platta ut smeten (mellan två bakplåtspapper) till en tjocklek på ca 2cm. Lägg i frysen en stund så att du får en sval yta.
Smält varsamt kokosoljan och blanda därefter i carobpulvret. Ta ut plattan från frysen och häll över carobblandningen som nu stelnar lätt av den svala ytan. Skär plattan i 16 bitar.
Provsmaka!

Carobpulver kan köpas på Bodystore.com

Värmande Kycklingsoppa

För 4 portioner behöver du följande ingredienser:

  • 450 gram Reko kycklinglårfilé
  • 2 ekologiska gula lökar, skalade och hackade (jag gillar lite större bitar)
  • 2 klyftor av ekologisk vitlök, hackad
  • 2st gröna paprikor, i bitar 
  • 1-3st chilifrukter, hackade (prova dig fram till rätt hetta för dig, lite i taget)
  • 390 gram ekologiska krossade tomater
  • 2.5 liter ekologisk kycklingbuljong
  • 0,5 tsk malen kummin
  • 1,5 tsk ekologiskt paprikapulver
  • 1,5 tsk gurkmeja
  • 3,5 dl morötter i slantar
  • 3,5 dl vitkål i skurna bitar
  • 4,5 dl broccoli i bitar (använd hela, även stammen)
  • 1 stor avokado i tärningar
  • Supersalt och peppar för avsmakning
  • Ghee att steka i

Salta och peppra båda sidor av kycklinglårfiléerna.
Använd en stor gryta, ca 8 liter. Stek kycklinglårfiléerna, båda sidorna, på medelvärme i ghee, ca 2 min på varje sida. Lägg filéerna till sidan.
Använd samma gryta och stek hackad lök och vitlök tills de är mjuka.
Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar.
Lägg tillbaka de stekta kycklinglårfiléerna i grytan och tillsätt grön paprika, krossade tomater, kycklingbuljong, alla kryddor och en tesked supersalt.
Tillsätt hackad chili efter smak.
Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter tills kycklinglårfiléerna är genomklara.
Smaka av styrkan och tillsätt ev. mer chili.
Tillsätt den skurna vitkålen och morotsslantarna. Fortsätt att sjuda för att mjuka upp vitkålen och morötterna.
Tillsätt till sist broccolin och smaka av med salt och peppar.
Servera varm med en rejäl mängd tärnad avokado på toppen.

Varukorg