Camu-camu (Myrciaria dubia) är ett litet buskigt träd hemmahörande i Amazonas regnskog i Peru och Brasilien. Trädet bär ett röd-lilafärgat körsbärsliknande bär. Camu-camu ger cirka 2 gram vitamin C per 100 gram frukt. I jämförelse med apelsiner ger camu-camu 30 gånger mer vitamin C.
Vitamin C bidrar till:
• att bibehålla immunsystemets normala funktion under och efter intensiv fysisk träning
• normal kollagenbildning som har betydelse för blodkärlens normala funktion
• normal kollagenbildning som har betydelse för benstommens normala funktion
• normal kollagenbildning som har betydelse för broskets normala funktion
• normal kollagenbildning som har betydelse för tandköttets normala funktion
• normal kollagenbildning som har betydelse för hudens normala funktion
• normal kollagenbildning som har betydelse för tändernas normala funktion
• normal energiomsättning
• nervsystemets normala funktion
• normal psykologisk funktion
• immunsystemets normala funktion
• att skydda cellerna mot oxidativ stress
• att minska trötthet och utmattning
• att återbilda den reducerade formen av vitamin E
• ökar järnupptaget
Rekommenderad daglig dos: 2 kapslar per dag, 1 kapsel på morgonen och en kapsel på kvällen, eller enligt rekommendation.
Ingredienser:
Vitamin C (kalciumaskorbat)
Extrakt av Camu-Camu
Extrakt av acerola
Fyllnadsmedel (magnesiumsalter av fettsyror)
Kapsel: Gelatin.
Dagsdos (2 kapslar per dag) ger:
Ämne Dos/dag % av DRI*
Vitamin C 1 000 mg 1 250 %
Extrakt av Camu-Camu 100 mg **
Extrakt av acerola 100 mg **
*DRI är dagligt referensintag.
**DRI-värden ej fastställd.
Innehåll: Varje kapsel ger 500 mg vitamin C tillsammans med acerola och camu-camu.
Rekommenderad daglig dos bör inte överskridas. Kosttillskott bör inte användas som alternativ till en varierad kost. Förvara produkten utom räckhåll för barn.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.